Vårsolen tittar fram

Foto: Anna Bäck

Ljuvliga vårsolen tittar fram och fyller mig med värme, energi och glädje. Fåglarna kvittar ikapp och nu infinner sig längtan efter mer tid i naturen efter en lång tids inomhusvistelse. Just idag känner jag förväntan inför den stundande våren och hela sommaren som ligger framför oss. I veckan startade jag utomhusträningen med ett nytt inslag som jag inte har provat på tidigare, löpning i kombination med utomhusgym. Jag kan konstatera att kroppen inte var van vid att få denna typ av behandling, men så skönt det är att ha kommit igång.

Varje gång vi utmanar oss själva och provar nya saker i livet så får vi möjligheten att se hur det är att vara nybörjare igen. Det är lite besvärligt och krångligt, inget flyter på som det brukar, utan man tvingas helt enkelt att vara ödmjuk inför den nya situationen. Jag kan höra mig själv säga till mina tonårskillar att ”man får räkna med att det tar lite längre tid när man gör något för första gången, du får helt enkelt ha lite mer tålamod”. Men hur är tålamodet egentligen när mamma ska prova nya grejer?

Med träningsvärk följer stelhet som gör sig påmind i varje rörelse vilket får mig att reflektera över hur viktigt det blir med stretching, jag är inte längre 25 år och kan studsa upp efter ett nytt träningspass, speciellt inte när kroppen har varit i vila under större delen av vintern.

Det här med att kroppen får sig en extra duvning påminner mig om hur viktigt det blir med balansen mellan kroppen och knoppen. När vi får för mycket stimuli där huvudet får jobba extra hårt, så blir motsvarande den fysiska träningen en lika viktig del, så att kroppen får samma typ av uppmärksamhet. När kroppen är slutkörd så orkar man helt enkelt inte att vara uppe i huvudet. Tankeverksamheten konkurrerar nu med en trött kropp som behöver vila, tänk så finurligt människan fungerar. Inte nog med att man balanserar kroppen och knoppen, man sover så mycket bättre också.

Hur känner du inför våren som ligger framför oss?
Har du startat något nytt som kräver mer tålamod av dig?

Hur är det i så fall, kan du ge dig själv den tiden som krävs som nybörjare?
Om du inte har provat på något nytt på en längre tid, då kanske det är dags att göra det?

Nya vanor tvingar undan de gamla så att de får stå åt sidan en stund och kanske kommer du på att de gamla vanorna var i behov av en uppdatering eller rent av något som du kan lägga bort? Se om du är beredd att utmana något i din vardag som du har tröttnat på eller vill förändra.

Varmt välkommen att omfamna våren på ett nytt sätt om du inte redan har gjort det!

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan