Var stolt över att du är den du är!

Påfågel, Foto: Kelly Sikkema/Unsplash

Kan du känna att du är genuint stolt över dig själv, eller är det något som ska ramla på plats innan du känner dig helt nöjd? Det finns ett citat av Marianne Williamson som beskriver kampen mellan Ego och Själen på ett fint sätt, den sätter fingret på motståndet som Egot spelar upp. Kanske handlar det bara om att släppa det där som ska ”falla på plats” innan jag är tillräckligt nöjd med mig själv?

Läs och begrunda:

Ego says, ”Once everything falls into place, I’ll feel peace.”
Spirit says, ”Find your peace, and then everything will fall into place.”

Känner du igen dig i att ”Livet är en strid” eller ”Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen”? I så fall kommer kampen att bestå, om vi inte inser att bara jag själv, och endast jag själv kan bestämma vilket synsätt, tankesätt och beteende som jag lever efter.

I min nyinköpta Mindfulnessbok av Jon Kabat-Zinn skriver han om att ”Vart du än går är du där” och vidare säger han att om du försöker fly från ditt eget sätt att hantera vardagen så kommer du i slutändan ändå vara ”där” med precis samma medvetande, samma kropp och med precis samma sätt att andas som var du än är.

Om jag genuint vill förstå vem jag är i min innersta kärna, så behöver jag öppna upp för en dialog mellan mig själv och det som vill visa sig i livet. För att kunna förstå mer av den jag är, behöver jag med kärleksfulla ögon omfamna hela mig själv och lita på att kraften att utforska mig själv finns där, när jag behöver den. Transformation sker spontant när jag agerar i enlighet med de insikter som frigör mig från mina mentala bojor. Att vara sig själv kräver ingen ansträngning, men att vara andra till lags för att passa in tar energi och ibland leder det till utrotning av sig själv.

Tänk om det är så att vi är beredda att utrota hela eller delar av oss själva för att få tillhöra, bli sedda eller lyssnade till?

Om du har modet att möta och utmana dina största farhågor, så har du också möjligheten att finna din egna unika talang, den som gör att just du sticker ut från mängden. När jag sluter fred med mig själv och mina demoner, då kan jag använda hela min energi till att leva livet fullt ut, istället för att bara överleva.

Så omfamna dig själv och känn dig stolt här och nu!

Må väl och ta hand om dig!

/Anna

2 svar på ”Var stolt över att du är den du är!”

Kommentarer är stängda.