Samtalsstöd i Corona-tider

Foto hämtat från Folkhälsomyndigheten

Denna kväll går mina tankar till alla där ute som sliter för att hålla samhället i schack och för alla som oroar sig eller funderar på hur man ska orka bära på allt som man håller inom sig. För många har livet ställts på ända och framtiden är just nu oviss. Det kan skapa oro och behov av nya förhållningssätt.

Jag lyssnar till Peter Lemarcs fantastiska låt, Starkare än ord, och han har en förmåga att skriva texter som går rakt in i hjärteroten. Han inger hopp och visar på att det någonstans finns andra som är beredda att ställa upp för att lyssna till just dig och din oro. Vi är aldrig ensamma, även om det ibland kan kännas så.

”Stilla driver du från land
Ut i bottenlösa blå
Och jag vet hur du är ensam
Hur ingen annan kan förstå
Jag försöker gå bredvid dig
Jag har krafter kvar att blåsa mod
Och som ett outtalat löfte
Så mycket starkare än ord”

Jorden skälver och marken gungar … ja, det kan man verkligen hålla med om. För en tid sedan berättade jag om att Psykosyntesföreningen blev kontaktad av Sverigehälsan för att se om vi terapeuter var intresserade av att gå en kurs i Kris & Krishantering, och vi var flera som tackade ja till den.

Nu har jag mitt intyg och vi håller som bäst på att planera för vad vi gemensamt kan göra för att stötta som förening. Tillsammans med fantastiska kollegor kommer vi inom kort att marknadsföra oss som stöd till de som behöver det.

Jag har redan uppdaterad min hemsida med ”Oro i Corona-tider?”, kolla gärna in sidan och välkommen att höra av er eller dela med andra som du tror kan behöva stöd i dessa tider.

Ta hand om dig!

/Anna

Ett svar på ”Samtalsstöd i Corona-tider”

  1. Bra jobbat och lycka till med stöd till de som bär på mycket i dessa tider.

Kommentarer är stängda.