Om att plocka hem sig själv

Andas Foto: Esther Driehaus / Unsplash

Upplever du att du tappar bort dig själv ibland? Det händer mig när jag kompromissar för mycket med min omgivning och försöker anpassa mig för att det ska fungera så smidigt som möjligt, speciellt i vardagen när alla har sina aktiviteter. Det kan vara små enkla saker som att laga middag och ingen vill äta det som bjuds, utan hellre vill ha potatis istället för ris. Många små situationer som jag inte upplever spelar någon roll där och då, men som jag senare inser att det tar mer energi än jag trott. Inget blev som jag hade tänkt eller ville. Varje situation i sig har en väldigt liten betydelse, men många bäckar små leder till en stor å.

Så gick jag då på yogan efter lång tids uppehåll och inser hur mycket jag hade saknat det. Det här med att andningen är det mest centrala i våra liv tenderar jag att glömma bort ibland, men så blir jag påmind igen och inser att det går att plocka hem sig själv bara genom ett litet andetag. Något som jag fick lära mig inom Psykosyntesen och som jag är bra på att påminna andra, men glömmer bort att göra själv. Det där lilla andetaget gör verkligen skillnad och det tillsammans med ”… och släpp” som jag lärt mig på Yin-yogan. Jag verkligen älskar det! Om du inte har provat så kan jag starkt rekommendera yogan som en överlevare och livskraft i vardagen.

Den här veckan har jag vidareutvecklat min idé om att ha kursverksamhet inom ramen för mitt företag och igår kväll insåg jag att det har gett mig så mycket energi. Jag var inte ens trött när klockan slog tolv, det är ovanligt för att vara mig, det vet ni som känner mig. Klockan 22.22 brukar det vara natti, natti. Det här med att erbjuda kurser i personligt växande ligger mig varmt om hjärtat och jag önskar verkligen att fler ska få ta del av sin inre värld för att förstå hur fantastiska vi människor är! Vi går ofta igenom livet och förhåller oss till det som finns runt omkring oss och glömmer bort att det finns en hel värld att utforska inom oss. Därför kan jag nu erbjuda kurser där du får möjligheten att ”finna din inre röst”, ”lära dig att förstå vilken kultur du är omgiven av”, ”utforska vilken potential du bär på” samt ”hjälpa dig att hitta en ny plattform att verka utifrån”. Besök gärna min hemsida för mer information.

Genom att återigen bli medveten om andetagets betydelse, så kunde jag alltså plocka hem mig själv och få massor med energi och insikter om att jag ibland är alldeles för anpassningsbar. Om du vill utforska vad andetaget kan göra för dig så kan jag även rekommendera att prova Yoga nidra, ett bra sätt att träna djupandning på. Finns att hitta både som ljudbok, på Spotify eller Youtube.

Som jag brukar säga ”Att vara sig själv kräver ingen ansträngning, men att vara andra till lags kan dränera vem som helst”.

Må väl och ta hand om dig!

/Anna

2 svar på ”Om att plocka hem sig själv”

  1. Ja, det svåraste som finns, tycker jag, är att vara sig själv i relation till andra. Ett djupt andetag tillbaka till mig själv. 🙏💕🙏

Kommentarer är stängda.