Nu knoppas det

Det knoppas i Magnolian

Det är inte bara längre och ljusare dagar som blir ett tecken på att våren är i anstormning, vi har även tydliga tecken på att fåglarna har parningstid. Den senaste veckan har vi haft en invasion av fiskmåsar och jag inser att kärleken spirar för fullt. Det jag totalt har missat är att vår Magnolia redan har stora knoppar och att det gäller att hänga med om man ska hinna ta in allt som händer i naturen, för nu går det fort.

I veckan lyssnade jag till en Pod med Diamantis Koukouvinos som är utbildad inom kinesisk medicin, naprapati, funktionell medicin och livsstilsförändringar. Han pratade om att allting sker av en passiv cykel, den är lätt att ta till sig när man tänker på naturens cykliska process, men kanske inte lika lätt att förstå om oss människor?

Diamatis förklarar kopplingen mellan knopp & kropp och hur ohälsa uppstår i våra kroppar. Dels pratar han om vitsen med att vara sitt autentiska Jag och tala sin sanning, men också hur kroniska sjukdomar uppstår, bland mycket annat. Lyssna gärna för att kanske få ett nytt perspektiv på hur ohälsa uppstår i vårt samhälle.

Till Podcast Holy Crap
65. Så hjälper du kroppen att läka sig själv med Diamantis Koukouvinos

En del av att följa knoppens process av att sakta öppna sig och utvecklas till en vacker blomma under tidig vår och sommar tycker jag är en fin påminnelse om den inre förvandlingen som sker när vi blir mer medvetna om oss själva. Visste du att blommor har varit symboler för själen i både öst och väst?

I Kina har man den ”gyllene blomman”, i Indien och Tibet lotusen (som till utseende påminner om näckrosen) som har rötterna i jorden, stjälken i vattnet och kronbladen i luften, där de öppnar sig för solens strålar.

Det finns mycket att glädjas åt just nu, inte minst viktigt att vistas i naturen anser jag.

Ta hand om dig,

Anna

Till hemsidan