Närgånget

Det är med kärleksfulla ögon jag ser tillbaka på mötet med det närgångna fåret en sommardag i juli. Det som skulle bli en liten avstickare för att plocka körsbär i min sysslings trädgård, fortsattes ner till hagen för att mata fåren, som tog oss vidare ut på färd med flotte på Fryken med nyfunnen vän och avslutades med en sen kvällspromenad hem igen till mor. Nya bekantskaper gjordes, många skratt hördes och ett fint sommarminne som jag sent ska glömma. Tänk vad man kan få uppleva mycket när man ger sig hän och tackar ja till det som bjuds i livet!

Ibland blir man överraskad och förvånad över hur små äventyr i vardagen förgyller och ger energi på ett oväntad sätt och idag tänkte jag fördjupa mig i konsten att lyssna till sig själv och sina behov. För den djupare nivån av att vara människa handlar om att hitta sitt äventyr.

Livets natur är växande och varje människa som föds har en livsuppgift och det är att utvecklas som människa. Om man vill identifiera äventyret i sig själv så behöver jag begrunda vilken läggning jag har, vad jag har fallenhet för, vad som är roligt, vilka miljöer jag trivs i samt vilka människor jag dras till. När jag finner svar på dessa frågor så har jag fått nyckeln till min läggning och vilken riktning mina livsuppgifter ligger i.

När jag tackar ja till det som kallar inom mig så startar äventyret och det är också nu som utmaningar och hinder dyker upp, Är du beredd att stå upp för det som du brinner för?

Vem vill jag bli? Vad har jag för livsuppgift? Vad har jag fallenhet för? Vad är roligt? Vad griper tag i mig, ger mening och energi? Det här är olika för för olika människor, och det är bara jag själv som kan identifiera detta inom mig.

Vad talar till ditt hjärta? Vad inspirerar och lockar dig?

För att utvecklas som människa och förstå Vad jag behöver göra samt Vad jag behöver förstå om mig själv, sker genom relationer. I relationen till andra kan jag lära känna vad som ger energi samt tar energi. Äventyret börjar när du hittar en fiende, det är då drivkraften att stå upp för sig själv börjar, drivkrafter är nyckeln till att hitta sig själv och våga stå upp för det jag tror på.

Små saker har betydelse bara man står för det konsekvent, och det är här modet kommer in. Att våga stå upp för sig själv! och nu gäller det att hitta sin egna sanna berättelse.

Om man lever i någon annans berättelse så missar man sitt eget äventyr, eller går miste om att det egna äventyret är det primära äventyret i sitt liv.

Livet är en berättelse och den faktiska berättelsen man är en del av kommer man inte ifrån, oavsett om du väljer att leva ditt liv eller någon annans. Själva levandet som människa i den här världen är att ingå i en stor kosmisk berättelse, Vi är delar i ett drama som skådespelare på en scen som inte kommer undan pjäsen, som vi inte kommer undan innan vi dör. Det är därför vi blir så berörda när vi lyssnar till sagor.

Allt bygger på kampen mellan gott och ont, utan den så händer ingenting, inget drama. Det finns någon slags konflikt som drar igång våra drivkrafter om du är beredd på att lyssna till dom. För att verkligen identifiera sin livsuppgift i detta drama, så behöver jag förstå mina behov och tendenser inom mig. Vad är det jag har fallenhet för? Vad är det jag dras till och vad betyder det för mig?

Livet är upplevelsebaserat så omfamna dig själv och var nyfiken på vad som driver dig framåt? Lever du din sanning och ditt äventyr?

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan