Miraklernas tid är inte förbi

Så lider då snart ytterligare ett år till ända, julen står för dörren och fjärde ljuset har tänds. Snön ligger inte vit på fur och gran här i Bohuslän, den ligger heller inte vit på taken, och vem vet om tomten är vaken? Midvinternattens köld är heller inte hård, stjärnor må gnistra och glimma, kanske sover någon i enslig gård, djupt under midnattstimma?

Vad jag däremot vet är att Jupiter och Saturnus bildar en ”julstjärna” den 21 december, länk.

Strax före jul träffas solsystemets jättar på himlen i det mest spektakulära mötet sedan medeltiden. Tillsammans bildar då Jupiter och Saturnus en starkt lysande ’julstjärna’ synlig med blotta ögat! Håll utkik strax efter solnedgången den 21:a december.

Visst är det fantastiskt att vi kan gå ut och skåda detta underverk? Ett mirakel skulle man kunna säga, som inte har inträffat på 800 år. Vem vet, kanske kan man önska sig något? Precis som i den fina sången om stjärnan i det blå, håll tillgodo ”Ser du stjärnan i det blå” med Christer Sjögren.

Kanske får vi ändå det vi önskar oss till sist, en fröjdefull jul i hjärta och själ? Jag önskar er alla en sannerligen god och avkopplande jul!

Må väl och ta hand om varandra,

/Anna