Mindfulness

En stilla morgon, Foto: Anna Bäck

Det är en ljuvlig morgon, solen skiner och vågorna rullar sakta in. Gräset är vått, luften lite sval men uppfriskande. Jag andas in, blåser sakta ut luften och njuter! Jag har gått ner till vår lilla bäck för att försöka fånga lugnet som jag upplever denna morgon.

Mina tankar går till drömmen som jag hade för några nätter sedan, där jag ser mig själv leda en grupp människor i mindfulness. Det är en dröm som jag först slår bort, men så dyker den upp igen under dagen och jag inser att jag borde utforska vad mindfulness betyder för mig.

Det har gått några dagar sedan jag hade drömmen nu och efter att ha pratat med en klok vän och kollega så inser jag att drömmen gör större intryck på mig mig än jag först tillåtit. Jag inser att det finns en längtan i mig att få bjuda in människor som behöver mer lugn i sitt liv och det kan jag göra genom att hålla kurser i mindfulness. Jag har kollat upp olika instruktörsutbildningar och jag kan säga att det ligger på min lista för 2021.

Mindfulness är något som finns med mig i vardagen och som jag försöker fläta in som en naturlig del av livet. Jag avsätter tid och har det som mitt verktyg när jag känner att livet snurrar på lite för fort eller när jag bara vill vara. Jag hade inte funderat så mycket på att det skulle kunna vara en del av min verksamhet innan drömmen kom till mig, men nu känns det helt rätt.

I boken ”Meditationens hemligheter” av Davidji så finns en fråga om ’Vad är meditation, och varför ska jag bry mig?’ som jag tycker ger ett bra svar.

”Fråga dig inte vad världen behöver. Fråga dig vad som får dig att börja leva, och ägna dig åt det. För det som världen behöver är människor som har börjat leva.” Citat av Howard Thurman

Om du är öppen för att hitta mer lugn och stillhet i ditt liv, samt längtar efter att börja leva mer, håll utkik efter Mindfulnessklasser tillsammans med mig under 2021.

Må väl,

Anna

Ett svar på ”Mindfulness”

Kommentarer är stängda.