Mellanrum

Bild hämtat från Adlibris

Har du någon gång kommit på dig själv med att du inga tankar har? Att det liksom inte dyker upp något i sinnet som krokar tag och får dig att gå igång? Det hände mig idag, jag satt och funderade på vad mitt nästa blogg-inlägg skulle handla om och det var liksom tyst i huvudet. Nästan lite magiskt! Jag bestämde mig därför för att ta en stilla promenad för att se om det dök upp något som kunde vara av intresse, men nej. Ingenting! Bara stillhet och en skön känsla av att ha närheten till havet och skogen runt omkring mig.

Mellan tid och rum, skulle man också kunna säga … en stilla plats inom mig själv.

Dagen börjar lida mot eftermiddag och mina tankar går till en bok som jag höll kär under många år, en liten pocketbok som följde med tidningen Amelia 2012. ”Livets sju andliga lagar” av Deepak Chopra. En praktisk vägledning i konsten att uppfylla sina drömmar. Den innehåller bara 95 sidor, men har så mycket klokskap i sig om man vill utforska sig själv bortanför sinnet.

Den första lagen handlar om oändliga möjligheter.
”Källan till all skapelse är rent medvetande … oändliga möjligheter som söker uttrycka sig från det omanifesterade till det manifesterade.
Och när vi inser att vårt samma Själv är oändliga möjligheter, slår vi följe med den kraft som manifesterar allting i universum.”

För att komma i kontakt med fältet som han pratar om och få full användning av den kreativitet som finns inneboende i rent medvetande, så kan du dagligen vara i stillhet, utöva meditation och att öva icke dömande, eller tillbringa tid i naturen är ytterligare ett sätt.

Det här med att öva på att inte vara dömande har jag provat tidigare. Chopra beskriver vad dömande gör med sinnet så bra. ”Att döma är att hela tiden värdera saker som rätt och fel, bra eller dåliga. När du hela tiden värderar, klassificerar, etiketterar och analyserar, skapar du en massa aktivitet i din inre dialog. Denna aktivitet begränsar energiflödet mellan dig och fältet med oändliga möjligheter. Bokstavligt talat klämmer du ihop mellanrummet mellan tankarna.”

Det var ju en intressant mening får jag säga, det känns ju väldigt likt det jag upplevde idag. Så spännande att just denna bok dök upp i mitt sinne just idag.

Allt gott, må väl!

/Anna