Medvetandehöjning

Foto: Peter Boccia/Unsplash

Jag har länge varit nyfiken på det här med medvetandehöjning och har funderat på hur man gör för att öka den mentala förmågan. Det jag har insett är att min egen upplevelseförmåga begränsar vad jag kan uppfatta eller förnimma, alltså mitt sätt att se på världen begränsar vad jag kan uppfatta. Ett väl utvecklat sinne, så som att lyssna till alla signaler som kroppen tar emot ökar min förmåga att bättre förstå mig själv och min omgivning.

1. Koncentration

Det mänskliga medvetandets utvidgande och högsta potential är inte en utopi, det handlar mer om koncentration, genom att få kontroll över de mentala processerna. Vilket är lätt att säga, men svårt att utöva, det kräver en enorm disciplin och vilja för att ta sig hela vägen.

Robin Sharma som jag har följt under många år pratar om att vårda sin inre trädgård genom att inte släppa in några förgiftade tankar, han beskriver det på ett inspirerande sätt i sin bok; Munken som sålde sin Ferrari. Om du är intresserad av att sortera bland dina tankar och verkligen vill utmana dig själv så är det en bok för dig.

Koncentration betyder i detta fallet att göra en skillnad mellan oss själva, den som tänker, och det vi tänker med, sinnet.

2. Meditation

Vill man gå ett steg till för att öka sin medvetenhet så är daglig meditation ett första steg på vägen att nå mental kontroll. De flesta reagerar på intryck från yttervärlden, men det pågår ingen självinitierad inre aktivitet. Det innebär att det är lätt att slå på autopiloten i vardagen och förhålla sig till det som sker runt omkring mig, utan att lyssna inåt för att förstå om det är rätt för mig.

Meditation blir därför viktig för att lära sig att lyssna till sin inre röst och för att bryta autopilotens inflytande i ditt liv.

Tänk om det finns ett själsligt språk som du inte har upptäckt än?

Skulle du då bli nyfiken på att lära dig det nya språket, precis som du en gång gjorde när du lärde dig att läsa och skriva? Tänk vilka möjligheter bokstäver och språket har öppnat upp för oss!

Min erfarenhet är att Själens språk talar i bilder och kommunicerar via vår intuition och går bortanför intellektet. Intuitionen övar du upp med hjälp av koncentration och meditation.

Jag hoppas att du med detta inlägg känner dig inspirerad att ha modet att utforska dina mentala bojor som står i vägen för dig att lära känna din själ.

Ta hand om dig,

Anna

Till hemsidan