Ljus i mörkret

Ja, då har vi kommit till december månad och jag inser att detta året har gått så fort. Igår var vi och lyssnade på en fantastisk julshow i Göteborg på Scandinavium med Carola och Måns Zelmerlöw. Det var så stämningsfullt, vackert och ljuvligt, jag tror hela känsloregistret berördes. Oj, vad det gav mycket, hela själen blir uppfylld av välbehag när jag blundar och tänker tillbaka på gårkvällen.

Att få tända ljus när vi har det som mörkast är så mysigt, nu har jag kommit in i en period då jag lyssnar mycket på musik. Mest blir det julmusik och jag tjuvstartade bara lite i år, i bilen när jag var själv.

Vi har några dagar kvar innan Lucia nalkas, en tradition som jag älskar och det blir inte riktigt jul förrän Luciatåg sprider sitt ljus och sången ljuder över fur och gran.

Idag vill jag ge dig några tänkvärda ord på vägen ur boken ”Iakttagelser i själens landskap” av Tommy Hellsten / Christer Åberg.

Fri från rädsla

”Jag är rädd för dig. Jag är rädd för att bli sjuk och rädd för ensamheten. Jag är rädd för vad folk tänker och tycker om mig, för att pengarna inte ska räcka till, för framtiden och för att det ena eller det andra inte kommer att ordna sig. Jag är mörkrädd och rädd för höga höjder. Självsäkra människor gör mig rädd, jag är rädd för döden och jag är rädd för livet.
Rädslan är livets värsta fiende. Ändå verkar alla var rädda, alla utom de barn som är älskade och de som vågar vara som barn, även de vuxna.
Vad är deras hemlighet?
Hemligheten är att de förtröstar. De litar på att de alltid är burna. De litar på att de aldrig är ensamma. De lever i kärlek. Den enda kraft som kan besegra rädslan är kärleken.
Hemligheten med kärlek är tillhörighet. Där det inte finns tillhörighet där finns det rädsla.”

Lever du i kärlek eller rädsla? Vad blir viktigt att vårda i ditt liv?

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan