Livsledarskap

Nu är jag tillbaka efter en lång och skön ledighet, jag har haft förmånen att bara vara och ta dagen som den kommer utan krav, måsten och förväntningar. Jag har fått tid till reflektion och självdistans, men även nått nya insikter om hur viktigt det är att ta hand om sig själv för att må bra i vardagen. Jag inser att jag återkommer till samma kärnfråga, oavsett hur lång tid som förflyter.

Vad kan jag förstärka i mig själv så att jag blir mer sann och ärlig i dialogen till min innersta kärna?

För mig handlar det om livsledarskap – att våga stå i sin egen sanning och utforska de frågor som jag bär på inom mig som en del av vardagen och få svar på det som gör mig mer genuin och sann mot min innersta längtan.

När är bästa tiden att börja lyssna till sig själv?

Jag skulle säga, så fort du inser att DU är viktig! När DU mår bra, så mår din omgivning bra. När DU börjar vara nyfiken på dig själv och de frågor som bär dig genom livet, då börjar DU också ta dig själv på allvar.

Självmästerskap handlar om att hela tiden bli en bättre version av sig själv, utan att jämföra sig med någon annan. Livsledarskap handlar om att våga möta de frågor som upptar mina tankar och känslor. Det handlar om att våga stå upp för sig själv och lita på att JAG duger som jag är.

DU är viktig!

Slut fred med dig själv – avsätt tid för självreflektion och fundera på vad som fyller ditt liv med lust och energi?

Undvik konfrontation och se om du från en stilla och harmonisk plats i dig själv kan äga dina tankar och känslor?

När du har en sund distans till ditt känsloliv, se om du kan skingra tankarna och liksom se ditt liv och dina problem som från ovan. Vilka behov dyker då upp?

Vad blir viktigt i ditt liv från en trygg och stilla plats inom dig själv, utan påverkan från utsidan?

Har du modet att möta dig själv?

Jag finns här för att påminna dig om att DU är viktig! Så fundera på vad som ger ditt liv mening? Vill du ha stöd att utforska din inre värld – bland känslor, tankar och andra impulser? Jag finns här som guide, terapeut eller samtalsstöd när du behöver det.

Kanske är det dags att möta någon av dina rädslor som håller dig tillbaka? Vågar du spränga gränserna för vad du tror att du klara av?

Våga leva DITT liv, inte vad andra förväntar sig eller ställer krav på!

Vers ur boken: Att öppna inre dörrar av Eileen Caddy.

7 Augusti – Glädje
”Vandra i ljuset och var aldrig rädd för att låta sanningens ljus stråla helt och hållet på dig. När du inte har något att dölja, inte något att skämmas för, är du lika fri som ett mycket litet barn. Det har inte några gränser och uttrycker sig med verklig glädje. Det bubblar över av glädje och den glädjen smittar av sig och strålar ut till alla som kommer i kontakt med den. Glädje kan inte döljas eller hållas tillbaka. Den avslöjar sig på allehanda sätt – i en blick, ett ord, ett uttryck. Glädjen drar till sig folk, för alla svarar an på glädjefyllda, lyckliga själar, och njuter av att få vara i deras sällskap. Glädjen drar till sig själar, som järnfilspånet till en magnet, medan elände och negativitet verkar bortstötande. När du vet att du gör rätt sak och befinner dig på rätt plats, utstrålar du glädje och frihet. Allt flödar fritt för dig och faller på rätt plats. Du drar till dig det allra bästa. Du kan inte rå för det, för likasinnade attraherar likasinnade.”

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan