Glädjeskapare i vardagen

Gerbera, Foto: Anna Bäck

Att regelbundet köpa hem blommor till köksbordet är något som jag ser som vardagslyx, det kostar inte så många kronor, men oj så mycket glädje det skänker. Att vila ögonen på, den ljuvliga doften, färgprakten, tillåta sig att ta in de vackra blommorna, för att sedan se hur de åldras och sakta drar sig tillbaka i vila, innan de så småningom tappar sina blad. En fin och naturlig process som jag aldrig tröttnar på att beskåda. Naturen är fantastisk på så vis, de påminner om vad viktigt det är att leva här och nu och ta tillvara på tiden. Speciellt nu när ljuset kryper in tidigare på morgonen, jag älskar att smyga upp när övriga familjen ligger och sover och bara få njuta av stillheten som råder.

Vad skapar glädje i vardagen för dig? Vad är du tacksam för?

Ta några minuter och fundera på vad som gör en skillnad i ditt liv? Ibland har jag under perioder i mitt liv skrivit ner allt som jag är tacksam för, och det är så märkligt hur fort det skänker glädje.

En som verkligen kan förmedla glädje är Pharrell Williams med låten Happy. Det går verkligen inte att sitta stilla när Pharrell drar igång, känner ni rytmen? Gör som jag, låt Happy fylla dig och se vad kroppen vill göra.

Tack för att du läser min blogg, vill du ha en notis när jag släpper mina inlägg? Klicka först på länken till min Facebooksida och sedan ”Gå med i denna grupp”.

Go söndag på er alla!

Anna

Till hemsidan