Fri som en fågel

Foto: Wilmy van Ulft/Unsplash

En skön och avkopplande semester lider mot sitt slut, jag känner mig lätt i sinnet och fri i själen. Det har varit en varm sommar med många fina stunder som läggs till minnesbanken. Flera segelturer, bad, god mat, pyssel runt huset, återsett nära och kära för första gången på länge samt hängt under paviljongen. Att få uppsöka skugga under varma sommardagar med svalkande drycker eller för en liten siesta är inte att underskatta. Jag kan bara konstatera att vi har haft en fin semester som fyllt på energidepåerna.

Snart stundar en annan verklighet och återgången till vardagen med rutiner och annan konkurrens om tiden kan kännas jobbig. Ofta när vi får en längre tids ledighet så får vi också möjligheten att fundera över oss själv och livet.

Psykosyntesens grundare Roberto Assagioli sa att ”Allt som vi identifierar oss med begränsar oss.” Kanske har du känt av olika motstånd den sista tiden? Fundera på om det motståndet hänger ihop med något som du tar för givet?

Tänk om det är så att våra tidigare behov fortsatt ger uttryck för vår vardag trotts att vi har åldrats och kanske har nya behov som inte får utrymme? De gamla tankebanorna om hur vardagen ska se ut speglar egentligen en gammal utgåva av dig själv? Kan det vara så att när vi känner av motstånd i vardagen så kanske det är ett tecken på att vi behöver uppdatera våra tankebanor om oss själva och det livet jag lever?

Livet kan bli en enformig rutin, där plikter eller meningslösa uppgifter tar stora delar av vår vardag, och vi blir bundna vid ödets hjul tills vi blir medvetna om att vi faktiskt kan välja vad vi vill fylla våra liv med.

Känner du behov för att göra en uppdatering av dig själv och ditt liv?

Jag vill passa på att marknadsföra mina kurser i personlig utveckling, och först ut är en kurs som riktar sig till dig som vill bli mer medveten om din inre värld, dina behov samt om du längtar efter att finna din unika röst. Vi öppnar upp för att nya tankebanor och perspektiv ska få ta plats. För mer information, besök hemsidan.

Varmt välkommen med din anmälan till någon av mina kurser.

Ta hand om dig,

Anna