Förverkliga drömmar

Foto: Jen Theodore/Unsplash

Går du runt och bär på en dröm som du inte har förverkligat? Har du funderat på vad det är som hindrar dig?

En fundering som jag burit med mig ett tag är ”subjekt före objekt” (vision före manifestation). Det var ett tankefrö som fick mig att inse att det finns något som ligger före själva manifestationen. Vad är det som gör det så svårt att manifestera det man mest drömmer om?

Jag till exempel, drömmer om att öppna upp perspektiv och så frön om att vi människor är mer komplexa än det vi ser på utsidan. Och att vår inre värld ger vägledning om vem vi innerst inne är. Det är ett ämne som inte är helt lättsmält, speciellt inte om man har många som tänker rationellt och logiskt runt omkring sig. Hur bär man sig åt att så frön när medvetandet har stängts till den dörren som kräver att man sätter sitt eget perspektiv åt sidan och bara tar in det nya fröet? Det där fröet som inte stämmer överens med hur jag tänker, känner eller ser på världen och som kanske är lite hotfullt?

Hur manifesterar man det som är omanifesterat? Det där som finns där inne i drömmen eller som en tanke, men som ännu inte är formulerat ens i ord.

Kanske är det modet att våga vara annorlunda som skrämmer, kanske är det att gå mot strömmen som känns hotfullt eller så kanske det är svårt att kliva ur gamla invanda mönster? Tänk om det är så att jag hellre väljer att ge avkall på mina egna drömmar för att jag kommer upplevas som konstig? Jag tror du själv svarar bäst på den frågan.

Kanske är det så att du inga drömmar har? Då kanske det istället handlar om att sitta i stillhet varje dag och se om det dyker upp något?

Det jag har insett när jag försöker förstå subjekt före objekt, är att om jag kan få till ett möte med icke-dömande innan fröet är planterat, så är det större chans att det kan slå rot. Men då jag möts av dömande från mig själv eller andra så finns det ingen möjlighet för tillväxt.

Alltså; om jag har en dröm som ännu inte är manifesterad, så behöver jag fundera på om det är jag själv eller min omgivning som utgör hindret från att manifestera min dröm.

Så frågan är, har jag modet att möta mig själv och/eller min omgivning för att kunna uppfylla det jag mest av allt drömmer om?

Ta hand om dig,

Anna

Hemsidan