Ett stilla lugn

Foto: Radu Florin/Unsplash

Idag känner jag mig så fridfull. Jag befinner mig på en plats där tankarna är långt bort i fjärran och ändå nära, känslorna lugna som små vaggande gungor på havet och kroppen så skönt avslappnad. Alla dessa sköna promenader i skog och mark, alla dessa härliga dofter och framförallt den goa känslan när man bara känner sig nöjd med sig själv. Tack!

Ja, jag säger tack. Tack till mig själv för att jag tar tillvara på den tiden som är här och nu. Jag hoppas också att det ska sprida lite härligt lugn och skön känsla till dig som läser.

Jag lyssnar till Bachs fina stycke, Orchestral Suite No.3, och känner hur skönt fingrarna flyter över tangenterna.

Det som vill visa sig för mig idag är ”att komma tomhänt är att komma förberedd”. Ja, det känns som ett uttryck som stämmer bra in idag. Att möta livet utifrån en stilla plats i sig själv, skapar utrymme för att vara närvarande i mötet med livet. Det känns som en bra plats för att vara förberedd för det som vill visa sig idag.

Idag betyder, ett stilla lugn – närvaro, ett öppet sinne och total njutning.

Jag skickar även med en text om ”Drömmarnas budskap” från boken ”Iakttagelser i själens landskap” av Tommy Hellsten & Christer Åberg.

”Att på allvar lyssna till sina drömmar och sin innersta längtan kan tyckas vara dårskap, men är i själva verket vishet. Det är inte av en slump som var och en av oss har sina specifika drömmar. Våra drömmar och vår längtan är det inom oss som vill födas. De är alltså inte en främmande del av oss, utan de återspeglar vår identitet. Då jag tar mina drömmar på tillräckligt stort allvar, börjar de förverkligas. Plötsligt märker jag att jag lever mitt i det jag en gång drömde om. Drömmarna och vår inre längtan berättar för oss vilka vi i framtiden kommer att vara. Lite dårskap tillsammans med mod är allt som behövs. Om jag tror att jag är älskad, tror jag också att mitt inre rymmer någonting som hela tiden strävar mot ljuset. Vår djupaste identitet, omsluten av kärlek, framföds genom drömmar vi har och längtan vi bär på.”

Jag önskar er alla en skön och avkopplande söndag!

Ta hand om dig!

/Anna