Energin från en kram

Foto: Tani Eisenstein/Unsplash

Har du funderat på hur mycket kraft det finns i en kram?

Jag blev åter påmind om det idag då maken såg lite låg ut då han insett att han hellre ville stanna hemma och ta det lugnt än åka iväg till klubben som han hade lovat. Ni vet de där tillfällena när man har sagt ja till att ställa upp på något och som sedan blir ett jobbigt måste när dagen väl dyker upp? Det enda man känner för är att stanna hemma. Man är inte sjuk, men man är heller inte på topp. Man vill bara vara hemma och skrota och ro om sig själv, men plikten gör att man trotsar sina egna känslor.

Jag föreslår att han ska ringa återbud, men han är envis och håller fast vid att åka iväg. Maken kommer fram till mig och säger;
Jag vill ha en kram.
Ja, kom säger jag. Vi kramas länge, och ytterligare en stund, jag känner hur han sakta börjar slappna av i mina armar. Sedan säger han;
Nu känner jag mig lugn, du har en förmåga att verkligen ge energi när vi kramas, tack!
Gulle dig, varsågod, säger jag.

Pär åker iväg och jag blir sittandes en stund och reflekterar över hur mycket en kram verkligen kan betyda. Tänk så fantastiskt att en person kan skifta i energinivå bara genom en ömsint kram. Jag känner själv att jag blir varm och glad över att det ibland krävs så lite för att lyfta en annan människa.

Mayaindianerna säger ”Im lakesh” när de hälsar på varandra ”Jag är en annan du”, med andra ord, genom att vara i mötet med andra så lär vi oss mer om oss själva.

Sköt om dig och krama varandra,

Anna

Till hemsidan