En hyllning till det feminina

Jag har nyligen återvänt från en retreat i Vishetens väg med temat : Den medvetna vägen, den hölls på fantastiska Kärlingesunds gård, en magisk och inspirerande plats. Har ni inte besökt kursgården eller platsen så är det en stark rekommendation. När en retreat får en att formligen tappa andan och man känner att man transformerats i grunden, då vet man att man har varit där med hela sin själ.

Den där känslan av att vara ett med naturen och Moder jord, samspelet mellan den minsta cellen i sitt innersta till att uppleva sig som en fjäder i universum. Litenheten men samtidigt storheten att vara som ett med skapelsen, det berör och sätter igång något på djupet som är svårt att återge. Att vara närvarande, ha mod att möta det som dyker upp samt helhjärtat lita på processen har visat sig i mitt fall vara kraftfullt.

Längtar du efter att bli mer autentisk och närvarande?
Är du beredd att se sanningen i vitögat?
Har du modet att lämna det kända och gå in i ovissheten?
Vågar du återerövra rätten till din identitet och alla dina känslor samt ta ansvaret för ditt liv?
Vågar du stå i ditt nya Jag?
Är du villig att möta världen från en ny plats i dig själv?

Alla dessa frågor ovan ingår i individuationsprocessen och hjälper dig att få en närmare kontakt med din själ. Om du längtar efter en fördjupning i dig själv, rekommenderar jag psykosyntesterapi eller en retreat, eller en kombination av båda.

Idag vill jag hylla det feminina inom varje man och kvinna, samt skänka en evighets tacksamhet till Moder jord som har gett oss liv under så många årtusenden.

Under veckan fick jag i mitt flöde på Facebook följande citat av Sir William Golding, som en påminnelse av vilken förmåga den feminina kraften besitter.

Regarding women:
”I think women are foolish to pretend they are equal to men, they are far superior and always have been. Whatever you give a woman, she will make it greater. If you give her sperm, she’ll give you a baby. If you give her a house, she’ll give you a home. If you give her groceries, she’ll give you a meal. If you give her a smile, she’ll give you her heart. She multiplies and enlarges what is given to her. So, if you give her any crap, be ready to recieve a ton of shit.”

Ta hand om dig,

Anna