Drömmen om fred och frihet

Foto: Johan Nilsson/Unsplash

I morse vaknade jag med en textrad från en psalm jag sjöng som liten inför advents antågande ”man drömmer om fred och om vänskap, men bråkar och slåss överallt”. Jag inser att jag påverkas mer av kriget i Ukraina än jag själv kanske hade förstått. Textraden är ett konstaterande av det som just nu pågår ute i världen, men det slår även an en ton i mig själv. Jag blir berörd på ett djupare plan när jag känner in vad det gör med mig, nattens dröm är ett bevis för det.

Mörker och kyla sveper över de som tvingas på flykt, framtiden är oviss och hotet försätter människor i en sårbar situation. Jag drömmer om fred och frihet, inte om krig och förtryck!

Jag tänder ett ljus för människors rättigheter. Jag tänder ett ljus med förhoppning om att det snart ska få ett slut. Jag tänder ett ljus för att lära oss ta hand om varandra. Jag tänder ett ljus där vi kan leva tillsammans i fred.

Blir du berörd av det som händer i Ukraina?

Kanske får kriget dig att reflektera över hur vi får en tryggare plats på jorden? Kanske vill du vara med bidra eller påverka?

Vad drömmer du om? Hur vill du manifestera det? Vad blir viktigt i ditt liv?

För dig som vill vara med och meditera för fred så bjuder nu Psykosyntesen in alla som vill vara med och delta under kommande söndagar i mars i ett event på Facebook.

Inbjudan:
Peace Meditation for all

Till event på Facebook

The European Psychosynthesis Association offers a peace meditation each Sunday for the rest of this month – March 13th, 20th and 27th.

We think of Ukraine and the people there and on all people all over the world who suffer from violent attacks. We offer the possibility to connect to the quality of peace, to feel it inside so we can all spread some peace in the world, wherever we are. Everyone is welcome, no matter your profession, nationality or ethnical identity.

No membership required. The link to attend all online peace meditations will be the same:
https://zoom.us/j/96904830998
Meeting ID: 969 0483 0998
Passcode: 369496

PLEASE NOTE: the starting time is 6 pm CET and 5 pm GMT. We invite you to join the meeting a few minutes before. If you do not have the possibility to attend, but still want to join, you can sit in peace wherever you are, in a way suitable for your circumstances.

Låt oss ta hand om varandra,
Anna

Till hemsidan