Doften från syren

Nu blommar det i syrenbusken och magnolian.

Nu doftar det ljuvligt i vår natur, tiden mellan hägg & syren är obeskrivlig och på många sätt fantastisk, jag njuter varje sekund. Det närmar sig student och en uppkommande 50-årsdag, men vem är väl så nogräknad i dessa dagar? Högtider, födelsedagar och mycket annat ställs in på grund av pandemin.

Nu har jag i alla fall fått min första vaccindos och hoppas på att livet ska bli väldigt mycket annorlunda efter andra dosen som sker strax före semestern.

Förra helgen unnade jag mig att åka på retreat med Psykosyntesinstitutet. Vi var i det lilla pittoreska samhället Sätila, om du inte har varit där så kan jag varmt rekommendera att äta på restaurang Båthuset. Vi serverades helt vegetariskt kost och fika alla dagar, så otroligt smakrikt och gott. Temat för kursen var: Vishetens väg – Kärlekens väsen. Att helhjärtat få ägna sig åt kärleken en hel helg, och bara få vara, i en trygg och kärleksfull miljö gör underverk för själen.

”Kärlek utan vilja blir handlingsfattig och vilja utan kärlek blir skoningslös.”
Roberto Assagioli, Psykosyntesens grundare.

En del av utforskandet bestod i att ställa sig frågan; Vad är svårt att tycka om hos sig själv? Ta ett varv i dig själv och se om det dyker upp något? Kanske finns det något litet som behöver omfamnas, kanske läggas tillrätta för att älska dig själv lite mer?

Som ett avslut på kurshelgen fick vi möjlighet att manifestera kärlekens frö och jag insåg att jag direkt for upp i huvudet och ville skapa utifrån tanken, men efter att jag varit inne i skapandeprocessen en stund så kunde jag lämna det konstruerade och skapade fritt från hjärtat. Resultatet ser ni nedan.

Manifest – kärlekens frö

Längtar du efter att bli mer medveten om vad du behöver, hur kärleken har påverkat dig och ditt liv, leva i närmare kontakt med naturen eller utforska vishetstraditioner med transpersonell ekopsykologi, då tror jag att kurshelgen/retreaten kan vara något för dig.

Vilket uppdrag har du i livets tjänst?

Stort tack till Cecilia Angelin och Milena Bergquist som höll ihop kurshelgen.

Sköt om er och njut av dofter, värme och kärlek.

/Anna

Till hemsidan