Ceresia snart ett år …

Kan ni tänka er att det snart redan har gått ett år sedan jag startade mitt företag Ceresia Coaching & Consulting? Det känns nästan ofattbart men samtidigt helt fantastiskt att det redan har passerat så lång tid!

Tid är något som har upptagit mina tankar de sista dagarna, kanske för att jag inom kort kliver in på femtio-strecket, kanske för att jag plötsligt inser att livet är ändligt, kanske för att jag inser att livet borde levas mer än överlevas?

Funderar du någon gång på tiden och vad du vill göra med den?

Vid ett svagt ögonblick när mina söner var små, så sa jag vid ett tillfälle att jag ska leva tills jag blir 105 år. Så på vilket sätt bör jag då leva idag för att få uppleva min 100-årsdag med bibehållen vigör och hälsa?

Ett år går ganska fort kan jag konstatera när man är runt 50 år själv. Men 50 år känns långt när jag tänker på tiden jag har framför mig, samtidigt så har de första 50 åren redan passerat. Hm, det tål att tänkas på.

”Tid är det enda vi har” brukar jag säga när andra i min omgivning känner sig stressade och inte hinner med livet som de har tänkt sig. Men, frågan är om rätt prioritering är gjord om man inte hinner med det som man anser att man vill fylla livet med?

Vad vore livet utan tid? Om bara nu, nu och nu fanns? Skulle Du prioritera annorlunda om Du visste att det inte fanns en morgondag?

Jag har i alla fall roat mig med att sammanställa samtliga blogginlägg sedan starten i april, och det blir en hel del att vara stolt över! En pärla till en pärla, till en pärla blir snart ett helt pärlhalsband.

En klok gumma sa en gång att; ”man behöver inte prestera så mycket, bara se till att göra lite av det som ger glädje var dag. På så vis får man mycket gjort utan att man känner att man gjort ett dugg”.

Ja, det är många tankar fram och tillbaka som har fått mig att inse att det är mer glädje som behöver tillföras i livet för att hålla i minst 50 år till.

Ta hand om dig,

/Anna

Till hemsidan