Bortträngd kunskap

Foto: Pawel Czerwinski/Unsplash

Lever du ett liv utifrån kalendern och de aktiviteter som du har skrivit in där eller tar du dig tid att reflektera över och känner in vad du längtar och har behov för? Litar du på att kroppen kan ge dig information om vad du bäst behöver eller är det huvudet som får bestämma hur din vardag ska se ut?

Tänk om du för en dag skulle vara öppen för allt som livet självt har att erbjuda, i form av skönhet, lekfullhet och njutning? Där varje dag som ligger framför dig är ett okänt äventyr, full av möjligheter, som du inte hade varit öppen för när du är sysselsatt med att göra det du satt upp i din kalendern. Där allt är möjligt och vad som helst kan hända.

Tänk om du skulle låta din passion och spontanitet få tala för en dag, den som tänder gnistan inom dig. Den som får din viljeimpuls satt i rörelse mot ett mål som du ännu inte är förmögen att urskilja? Den som gör att du känner dig pånyttfödd, där du har fått tillgång till en massa ny energi, utan att kunna sätta fingret på var den kommer ifrån. Där du följer dina impulser, din lust, din nyfiken och din glädje. Bara för att du är du och känner det du känner.

Kanske ge plats för improvisation i din vardag och prova nya vägar eller kommunicera på ett helt nya sätt? Kanske genom att skriva eller måla för att beskriva din egen unika tolkning av verkligheten?

Tänk om din nyfunna kunskap om dig själv ger upphov till en kraftmätning mellan dina tankar om det du borde göra mot känslan av att följa din inre längtan och passion som du nu har kommit i kontakt med, tävlar om din uppmärksamhet? Tänk om du inte längre behöver ställa dom mot varandra? Kanske kan dom få leva sida vid sida och skapa en ny vardag för dig?

Hur hade det varit för dig om du tillät bägge sidorna att få utrymme inom dig och sluta fred med dig själv, en gång för alla?

Varje möte mellan olikheter, mellan olika idéer och åsikter är kreativt och skapande. Den konflikt som uppstår är det bästa sättet att få syn på sig själv och en möjlighet till personligt växande.

Är du beredd att möte ditt inre motstånd med ett öppet hjärta och en rak rygg?

Varmt välkommen att utforska dina mentala bojor.

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan

Kärlek & tacksamhet

Foto: Aaron Burden/Unsplash

Jag läser just nu en intressant bok om ”Vattnets sanna kraft” av Masaru Emoto som fångar mitt intresse runt hur vi själva kan påverka vattnets kvalitet vi dricker genom att skänka goda tankar till det innan vi dricker det. Det kan ju låta väldigt flummigt, men faktum är att Masaru är en internationellt erkänd japansk forskare och han kan med sina fotografier visa på att vatten får olika kristaller i fruset tillstånd beroende på vilken energi man skickar till det.

”Masaru Emoto har med höghastighetskamerans hjälp lyckats fotografera strukturen hos vatten i frysögonblicket och därmed visat hur vattnets förmåga att kristallisera påverkas olika av destruktiva tankar respektive tankar om kärlek och uppskattning. Vatten från rena källor och vatten som exponerats för kärleksfulla ord bildar vackra, komplexa och färgrika iskristaller. Förorenat vatten och vatten som exponerats för negativa tankar bildar ofullständiga och asymmetriska kristaller med dämpade färger. Slutsatserna av denna forskning skapar en ny medvetenhet om hur vi kan påverka vår planet, vårt liv och vår egen hälsa på ett positivt sätt.”

Allt som existerar består av vibrationer eller energi, och Masaru har lyckats genom sina experiment påvisa att det går att påverka vattnets kvalitet genom att skicka goda och dåliga tankar. Masaru beskriver flera fenomen i sin bok och illustrerar med bilder på vackra och mindre vackra iskristallfotografier.

Kärlek och tacksamhet stärker immunförsvaret

Masaru visar på att de ord som ger de vackraste iskristallerna är kärlek och tacksamhet, han säger ”prata helt enkelt till vattnet innan du dricker det” och det bästa är att be en bön för vattnet flera timmar om dagen. Har man inte tid med det så rekommenderar han att skriva ner orden på en papperslapp och tejpa fast det på vattenflaskan med orden inåt så att vattnet kan ”läsa” dem.

Ja, säga vad men vill om detta, men nog kan det vara värt att testa för att stärka sitt immunförsvar i dessa dagar? Att visa mer kärlek och omtänksamhet till sig själv kan vi väl alla bli lite bättre på, som en kärleksfull start på dagen.

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan

Välj kärlek i ditt eget liv

Foto: Faye Cornish/Unsplash

För en tid sedan skrev jag om ett starkt budskap som jag fick under en retreat i höstas som jag deltog i, där budskapet var ”plocka upp alla bortglömda kvinnor ur jorden”. De orden har legat och puttrat en längre tid nu och de börjar anta form känner jag. Det finaste jag kan ge till mina medsystrar och alla män som är i kontakt med sin feminina sida är gåvan att älska sig själv.

”What you love, you are.” // Rumi

Så idag tänker jag dela med mig av en meditation som handlar om att komma i kontakt med sitt hjärtas djupaste längtan. Det är Björn Natthiko som så fint delar med sig av sina erfarenheter, länk. Hitta en avskild plats så du i lugn och ro kan njuta av meditationen.

I sin meditation bjuder Björn in till att utforska vem det är som ser ut genom dina ögon, det kan vara en start till att börja lyssna mera inåt för att förstå något mer om sig själv och sin längtan.

Idag den 2 januari, infaller en nymåne, och i gammal tradition brukar man säga att vi vid den tidpunkten kan skicka ut vad vi vill ha mer av i våra liv. Det vi skickar ut förstärks just vid nymåne, så passa på att förstärka det du önskar mest av allt.

Om du inte kommer på något så föreslår jag att du väljer mer kärlek i ditt eget liv. Att 2022 får bli året då du väljer att bli mer av den du är ämnad att vara, och att du någonstans börjar med att älska dig själv för precis den du är.

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Anna

Till hemsidan

En trygg inre värld

Det är inte många dagar kvar på året och kanske har du börjat fundera på vad du ska ge för nyårslöfte? Kanske är 2022 året då du sluter fred med dig själv och lovar att alltid vara sann i relationen till dig själv? Kanske är det dags att göra upp med gammal propaganda som trycker ner dig, du vet de där inre demonerna som skrämmer skiten ur dig och gör så att du inte vågar vara ditt autentiska jag.

Vad är det som har format dig till den du är idag? Flyr du från dig själv och ditt inre?

Man brukar prata om att det finns två grundkänslor: Kärlek & Rädsla. Vad får rädslan dig att göra? Finns det en mening med allt? Vad vill jag själv? Hur ser anpassningen ut? Det är bra frågor att ställa sig som ett litet bokslut med sig själv.

Om du kommer fram till att du utrotar dig själv i relation till andra, då kanske 2022 är året som du börjar att säga Ja till dig själv och ge dig själv lite mer kärlek. Så du kan sluta fred med dig själv?

Allt som tar energi, är kostsamt! Släpp taget!

Vad håller dig tillbaka i livet? Kanske är det dags att börja resan tillbaka till din sanna natur? Eller så kan man fortsätta som man alltid har gjort och hoppas på att få ett annat resultat än tidigare …

Jag står i alla fall redo och kan ta emot nya klienter, så varmt välkommen att höra av dig. Min hemsida är både omarbetad och har lite nytt innehåll, kom och titta.

Önskar dig ett Gott Nytt 2022, med förhoppning om att du tar hand om dig!

Varma hälsningar,
Anna

Till hemsidan

Det lider mot jul …

Efter en tids förkylning med feber, snuva och hosta så är jag tillbaka till tangenterna. Jag behövde bara få stänga av allt en stund och vila, vila, vila. När kroppen säger ifrån så behöver man lyssna och bara ta hand om sig själv. Jag hoppas att även du gör så om du känner att du far iväg när kroppen trycker på pausknappen. Som en liten önskan från en syster till en annan, det är dags att ta hand om sig själv om du inte gjort det tidigare!

För er som känner sug efter att förstå er själva lite bättre och gärna utforskar det inre livet så kommer här ett lästips inför den stundande ledigheten.

”Understanding Human Design, The new science of astrology: Discover who you really are.”

Jag har själv grottat ner mig och lusläst boken och känner att jag måste dela med mig av en bok som är så revolutionerande bra. Ytterligare några pusselbitar trillade på plats som jag på en omedveten nivå någonstans ändå har förstått.

Det jag mest blev hänförd av var ”Incarnation cross” alltså skärningen mellan hur planeterna stod när själen klev in i kroppen samt hur planeterna stod vid min födelse. Två energier som vi behöver lära känna för att bli hela. Så vackert och så svårt på samma gång! Men allt gav mening när jag började förstå mina egna två energier och varför jag å ena sidan behöver ”grotta” ner mig och i andra stunden är hur extrovert som helst.

En typisk 2/5 – Hermit/Heretic

Är du nyfiken på vilken energi som du lever med så kan jag även rekommendera att ladda ner någon av apparna för att få tillgång till din personliga karta.

Jag önskar er allt gott inför ledigheten med en önskan om en fröjdefull jul! Jag skickar även med en underbar julsång:

Have yourself a Merry little Christmas, med Sarah Dawn Finer, Nils Landgren

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan

Stillhet

Foto: Ariel Kwon/Unsplash

Det råder en stillhet inom mig som jag önskar att jag kunde sätta ord på, men det är en stillhet som inte så lätt beskrivs utan kanske måste upplevas. Det är inga känslor som drar iväg med mig och inga direkta tankar som fångar mitt intresse. Bara stillhet, som en lätt vaggande låga på ett stearinljuset.

Min klassiska favoritlista på Spotify ljuder i bakgrunden och jag sträcker mig efter Margareta Melins bok; ”Tiden kommer till oss”, jag slår upp en sida på måfå.

Tid och evighet

Tiden liknas vid en ström, en flod. Vågrätt flyter tiden. Evighetens linje är den lodräta. Den eviga är inte bara bortom tid och rum utan också här och nu. Lodrätt ner i tiden sänker sig evigheten.
Nuet är skärningspunkten mellan dessa två linjer och har ingen utsträckning alls på tidsaxeln. Nuet är bara den punkt där de två linjerna möts och förenas. Att leva i nuet är att leva i evigheten och i tiden samtidigt. Som ett barn av två världar.

Som ett vasstrå förankrat i jorden, dansandes i vinden …

Bara lugnt och skönt.

Önskar er en fin lördag!

/Anna

Till Hemsidan

Hur lever jag min natur?

Foto: Michael Lämmli/Unsplash

Frågan ”Hur lever jag min natur” är inte tänkt som ett ifrågasättande, utan mer som en inbjudan till att utforska hur mitt naturliga förhållningssätt till livet hade sett ut utan filter, förväntningar och andra krav från omgivningen? Vem är jag i min innersta kärna om jag följde strömmen som rinner i mina ådror? Hade jag gjort de valen som jag lever med idag om jag visste något mer om min natur?

Tänk om fröet som lever i mig har planterats i fel jord? Tänk om jag är ett frö från en ros som har planterats i en urskog bland en massa tallar? Tänk om jag har simmat emot strömmen hela mitt liv för att passa in i ett sammanhang där förväntningarna fanns om att bli en tall? Vad gör det med en människas natur att ständigt gå emot de signaler som talar om för mig att jag är på fel spår?

Hur kan jag leva i enlighet med min natur och vilka signaler är det jag ska lyssna efter?

Det första som dyker upp hos mig är att ta sig en fundering på vad jag fyller min dag med? Vad känner jag för att göra dessa aktiviteter? Gör jag det för att det förväntas eller är det måsten? Vad är det för skillnad mellan förväntningar och måsten?

Kanske blir du alldeles trött av alla frågor som jag ställer och undrar vart detta ska leda? Ja, det är tröttsamt att behöva reflektera över de val jag har gjort och samtidigt kanske inse att jag går emot min egna vilja. Tänk om det är så att jag börjar få se tendenser som tyder på att jag väljer att följa någon annans förväntningar? Det må vara tröttsamt att vakna upp och bli medveten om detta, men det är dränerande att använda sin energi på fel syfte. Tänk om jag vaknar upp och ser att stigen som jag följer tar mig till en urskog istället för en öppen äng?

När jag börjar förstå att mina aktiviteter dränerar mig och handlar om att prestera för att få tillhöra, bli sedd eller lyssnad till, då går jag emot min ström. Om aktiviteterna istället ger mig energi och allt bara flyter på, då följer jag min ström. ”Går det lätt så är det rätt” är ett uttryck som jag tycker är vägledande, pröva och se om det stämmer för dig.

När jag följer min egen natur så handlar det mer om att manifestera livet än att prestera i livet. Det ena ger energi och det andra tar energi.

Så för dig som vill utforska hur du lever din natur, så handlar det framför allt om att bli medveten om, ifall du aktiverar dig som ett sätt att springa ifrån din natur för att slippa känna efter vad du behöver. Att leva sin natur handlar mer om att våga känna in och agera i enlighet med det som är rätt för mig, trots omgivningens förväntningar. Vilket kan vara oerhört svårt, speciellt om jag är en ros bland en massa tallar.

Ta en stund och fundera över frågorna och lyssna gärna till ”The Rose” med Bette Midler, jag tycker den förstärker hela budskapet.

Ta hand om dig,

Anna

Till hemsidan

Är vi i krig med vår natur?

Foto: Jake Hailstone/Unsplash

Det var under en intervju på ’World Day of Psychosynthesis 2021’ med bland annat Piero Ferrucci som jag hör honom säga ”We are at war with nature” och då drogs mina tankar till Moder jord och allt som hon får utstå från oss människor. Nu har den frasen legat och skvalpat i mitt inre några veckor och jag inser att den nu har omformats till en fråga som blir mer personlig.

Är vi i krig med vår mänskliga natur, och vad betyder det i så fall?

Har jag då slutat att lyssna till min inre röst?
Har jag då slutat att lyssna till mina behov?
Har jag då slutat att lyssna till min längtan?
Har jag då gett bort min röst?
Har jag då fullt upp med att se till att andras behov uppfylls före mina egna?
Har jag då fullt upp med att gå andra till viljes?
Har jag då gett upp min kreativitet?
Har jag då gett bort min vilja?
Går jag då på autopilot?

Hur ska jag kunna veta vem jag är när jag har stängt av det som definierar min natur? Är det därför som vi tränger undan jobbiga känslor och tankar när de dyker upp?

Om vi alla föds fria men bindningen till familj, vänner, skola, jobb, samhälle och omvärlden stänger in det som gör oss mänskliga, levande och fria till förmån för vår egen natur. Har vi då försatt oss i en ofrivillig fångenskap för att få tillhöra, bli sedda och lyssnade till? Vad får den oss att göra i så fall?

Är vi beredda på att bruka våld på vår egen natur till förmån för att passa in?

Hur vet jag vad som är bäst för mig själv om andra berättar för mig hur jag ska leva mitt liv? Hur kan jag sluta fred med mig själv och leva Mitt liv?

Tänk om jag lever ett helt liv utan att förstå vad min natur hade kunnat uträtta, om jag dör vid 20 och begravs vid 90 och inser först på slutet att livet har gått mig förbi.

Vi kan bara bli fria när vi sluter fred med oss själva och vår egen natur, och kanske först när vi följer vår egen inre röst så förstår vi hur viktigt det är att ha både omvårdnad för oss själva och Moder jord för att upphöra med krigföringen av vår natur.

Ta hand om dig,

Anna

Till hemsidan

Befria tanken

Foto: Nick Fewings/Unsplash

Har du funderat på vad den största demonen är?
Nej, inte jag heller. Inte förrän jag läste boken ”Befria tanken” av Don Miguel Ruiz Jr.

”Kärleken är den största demonen av alla.”

Den frågan satte först igång en massa tankar hos mig och när Miguel sedan beskrev sin bild av varför kärleken är den största demonen så väcktes också en massa känslor men också förvåning, att jag inte tänkt på det tidigare. Nu är jag beredd att hålla med honom.

Om vi bara ser världen genom våra förutfattade meningars filter går vi miste om att faktiskt leva. Det faller sig inte naturligt att alltid se bortom våra filter, utan det kräver en medvetenhet om att jag har olika bindningar till relationer och situationer i livet. Vi har ägnat åratal åt att skaffa kunskapen och uppfattningarna vi har samlat på oss till olika hög grad och de blir sedan vår trygghet. Det som vi fäster oss vid kan bidra till att forma våra framtida upplevelser och begränsa det vi uppfattar.

Du kan se dina uppfattningar som att du är bunden till en unik melodislinga som spelar i ditt huvud om och om igen. På ett sätt försöker vi tvinga på vår melodi på andra, utan att förstå att melodin ofta inte är vår egen. Genom att sänka kraven på hur melodin bör låta, öppnar du dig för möjligheten att skapa en unik och vacker sång som du har komponerat själv eller i samarbete med andra.

Miguel beskriver hur starka bindningar kan vara i fem olika nivåer, de blir vägskyltar som hjälper oss att bedöma hur fäst du är vid din egen ståndpunkt, och hur öppen du är för andra uppfattningar och möjligheter. Ju starkare bindningen är desto mer utgör den din identitet.

När vi tror så starkt på något att vi tappar bort vårt autentiska jag i alla historier och kommentarer från berättaren i vårt inre, låter vi våra förutfattade meningar fatta besluten åt oss. Därför blir det viktigt att vi är medvetna om var vi befinner oss på skalan av bindning till en viss uppfattning. Med medvetenhet kan vi ta tillbaka makten över våra egna beslut och vår vilja.

Kunskap om bindningar

”Om bindningen till det jag känner till gör mig blind för alla valmöjligheter jag har, då kontrollerar kunskapen mig; den kontrollerar min intention och den skapar min personliga dröm åt mig. Men när jag är medveten om mina bindningar får jag möjligheten att ta tillbaka kontrollen och leva livet som jag väljer att leva det.”

Kontrollerar kunskapen dig eller kontrollerar du kunskapen?

Nivå 1: Autentiskt jagJag är ett levande väsen oberoende av kunskapen jag har, som existerar enbart därför att jag existerar. Det autentiska jaget finns alltid närvarande och det är bara våra bindningar som hindrar oss från att minnas vika vi är.

Nivå 2: PreferensJag använder kunskapen som ett verktyg för att ägna mig åt det jag tycker om i livet. Vi är medvetna om att kunskapen är ett verktyg som förser oss med informationen vi behöver för att välja åt vilket håll vi ska rikta vår uppmärksamhet och våra handlingar.

Nivå 3: IdentitetJag identifierar mig med kunskapen jag har, men jag använder den också för att se och förstå världen. Sett från kunskapens position är identiteten den grundläggande jagkänslan som gör det möjligt för oss att inta vår plats på jorden. Men den här identiteten är en mask som grumlar medvetenheten om vårt autentiska jag och en bindning på den här nivån uppstår när vi identifierar oss själva med vår kunskap.

Nivå 4: InternaliseringDet är min identitet, i form av kunskapen jag har, som ger mig reglerna och riktlinjerna som jag lever efter. På den fjärde bindningsnivån har vi en så stark bindning till kunskapen att identiteten blir normen för att vi ska acceptera oss själva. På den här nivån har vår berättare börjat ställa krav på identiteten vi antar och på hur den ska tämjas (domesticeras). Bindningen på den här nivån leder till disharmoni mellan sinne, kropp och själ, och avspeglas i alla relationer.

Nivå 5: FanatismKunskapen styr alla mina handlingar. Nivå fem beskriver en strikt bindning till kunskapen och en överdriven intolerans mot motsatta åsikter. Den drivs av ett behov att tro på något till hundra procent, trots att dess innebörd är beroende av andra människors överenskommelser. Vid fanatism har uppfattningarna domesticerat personen helt och hållet, och kunskapen blir strikt och kontrollerande. Den har ett fast grepp om viljan. En så här stark bindning kräver att vi försöker domesticera alla i vår omgivning, och det gör oss till tyranner.

Så tillbaka till kärleken som den största demonen.

Vår bindning till idéerna om hur kärlek borde vara sätter käppar i hjulet för vår egen lycka. I stället för att bara uppleva kärlek och vara kärlek förklarar berättaren hur kärleken borde kännas: Vad som gör oss värda att älskas, Vem som borde älska oss, Hur de borde uttrycka sin kärlek, Vad vi måste göra eller uppnå för att älska oss själv och Vad andra måste göra för att i sin tur få del av vår kärlek. Vi börjar tro på berättarens analys av kärleken och fastnar i den uppfattningen: Vi tvingar oss själva och andra att anpassa oss till den och skapar på så sätt en förvanskad bild av kärleken.

För att vara förälskad måste man ha någon att älska, och naturligtvis är det meningen att den personen ska besvara kärleken. Vi hakar verkligen upp oss på den biten och den formar vår uppfattning om kärlek genom positiv och negativ förstärkning, ungefär som när vi var barn och alltid strävade efter att få våra föräldrars godkännande, längtade efter att bli accepterade av dem och krympte när de visade sitt ogillande. Den sortens kärlek är knuten till så många villkor att det är oundvikligt att den orsakar lidande. Och på det sättet blir kärlek den största av demoner.

När vi ser oss i spegeln och inte ser kärlek reflekteras där, betyder det att vi inte kan se genom röken som förvrider vårt synsätt och får oss att tro att kärlek är något som måste förtjänas, som en morot på en käpp som man aldrig riktigt når fram till.

Hur landar ovan informationen i dig?

Blir du nyfiken och vill veta mer så rekommenderar jag att läsa hela boken. Vill du boka en tid för att förstå var du krokar i och var du begränsar dig själv, så är du varmt välkommen att boka en tid. All information finns på hemsidan.

Håll mitt hjärta – Björn Skifs

Ta hand om dig,

Anna

Till hemsidan

Världsdagen för psykisk hälsa

Foto: Angel Lopez/Unsplash

Den 10 oktober uppmärksammas Världsdagen för psykisk hälsa. Det är en dag som instiftades år 1992, av World Federation for Mental Health, för att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa.

Kanske är du en av dom som svarar att allt är bara bra när någon frågar hur du mår, men inom dig bär du på en helt annan känsla? Det är många omkring oss som bär på tankar och erfarenheter vi andra inte vet något om och kanske vill vi inte dela med oss till var och varannan hur vi egentligen mår? Först vill jag säga att du inte är ensam, vi har alla tuffa perioder i livet som gör att vi upplever obalans.

På folkhälsomyndighetens hemsida finns mer information samt tips, råd och stöd, där beskrivs psykiska hälsa såhär.

Psykisk ohälsa kan vara psykiska besvär som oro, nedstämdhet eller psykiska diagnoser som exempelvis depression eller ätstörningar. Psykisk ohälsa kan göra det svårt för oss att fungera i vardagen.

Psykisk hälsa eller välbefinnande handlar om att du kan uppleva din tillvaro som meningsfull, trivas med livet, känna lycka och ha goda sociala relationer. Det handlar också om att kunna hantera livets upp- och nedgångar. Den psykiska hälsan är inte statisk utan kan förändras.

Den psykiska hälsan påverkas av biologiska faktorer men också av våra upplevelser i livet. Särskilt viktiga är våra tidigare erfarenheter. Ju fler positiva erfarenheter vi får, desto mindre risk att drabbas av psykisk ohälsa, även senare i livet.

Det finns skyddsfaktorer som hjälper oss att hålla en mer stabil psykisk hälsa som:
– en god självkänsla
– ha en nära vän
– en god arbetsmiljö
– en hobby som du verkligen trivs med
– äta hälsosamt
– röra på dig regelbundet
– få tillräckligt med sömn och återhämtning

Det finns även riskfaktorer som påverkar psykisk ohälsa negativt:
– växa upp i en familj med missbruk eller många konflikter
– ekonomiska svårigheter
– känna att man inte passar in i normen

Det som är bra är att skyddsfaktorer kan mildra riskfaktorerna och öka din motståndskraft mot psykisk ohälsa, samt göra dig bättre rustad att anta livets utmaningar.

Vår förmåga att hantera livets utmaningar hör alltså ihop med vår psykiska hälsa.

Vad för typ av utmaningar menas?

Det kan vara vad som helst, stress inför ett prov eller att du har jättemycket att göra på jobbet. Det kan också vara att du eller någon annan i din närhet drabbas av sjukdom. Det kan vara något socialt, som bråk i familjen, eller att känna sig väldigt, väldigt ensam.

Faktum är att livet sällan blir som man tänkt sig. När vi står inför utmaningar i livet påverkar den psykiska hälsan vår förmåga att hantera den.

Hur får man den här förmågan?

Att hantera svårigheter är något vi lär oss under hela livet, men ibland behöver vi hjälp att sortera intryck och händelser i livet. Det är då man kan uppsöka en terapeut eller prata med en nära vän.

En god psykisk hälsa handlar om hur du mår och trivs med livet, men också om din förmåga att klara av livets upp- och nedgångar. En god psykisk hälsa är en resurs som hjälper dig att hantera alla de utmaningar som livet utsätter dig för.

Du behöver inte gå omkring och upprätthålla en fasad, det finns många medsystrar där ute som är redo att vara en hjälpande hand för att överbrygga svårigheter när livet känns jobbigt och tungt. Se till att du får den hjälp som du behöver! Mina kontaktuppgifter hittar du på hemsidan, varmt välkommen att boka en tid.

Ta hand om dig,

Anna

Till hemsidan