Själsligt växande

Själens spegel

Vilken skillnad gör det för dig att sätta själen i första rummet och lita på att du är hållen?

”Vi är inte mänskliga varelser som har magiska, mystiska upplevelser. Vi är magiska, mystiska varelser som har mänskliga upplevelser.”

Jag har skrivit om oss som magiska varelser tidigare och det kanske är först nu som jag på riktigt börjar förstår innebörden av skillnaden mellan perspektiven mänsklig upplevelse och själslig upplevelse.

Det som gjorde skillnad för mig var att inse att det är själen som växer när vi har modet att följa vår sanning, inte personen. Det är när egot har gett upp kampen till förmån för det större varandet, som själen kan bryta igenom så att vi kan bli de magiska varelserna som vi är ämnade att vara.

Det är när vi har modet att se med hjärtat och när vår person kan underkasta sig själen, så att själen kan återvända till den fysiska kroppen och vara en magisk varelse med mänskliga upplevelser. Det är då själen kan fortsätta sitt växande och mirakler ske.

Att på riktigt ha tillit till den inre transformationsprocessen, och att våga släppa taget om personen och lita på att allt är som det ska. Att vi är här för att utvecklas, förändras, växa och mogna som själar. Inte fastna i autopiloten eller egots alla lockelser.

När en människas beslutsamhet ligger i att ”tjäna sin själ” och ge upp sitt ego till förmån för det kollektiva bästa och fungera som kanal för det som är större än sig själv, det är då mirakler sker och det är då vår intuition är som starkast.

Under ett års tid har jag vandrat i shamanens fotspår för att lära mig tekniker för healing och de traditioner som en ljusarbetare behöver för att kunna verka som en kanal vid energiarbete. Jag kan med ödmjukhet inse att en större transformation har skett på insidan som jag inte hade kunnat förutse när jag klev in i den helande cirkeln. Ett mirakel från det gångna året som jag vill dela med mig av är att jag har varit kanalen för helandet av en deltagares ömmande och krokiga stortå. En händelse som inträffade när hon var i tonåren och där hon blev trampad av en häst så illa att stortån aldrig blev sig lik, 40 år senare är nu besvären som bortblåsta.

Vad blir möjligt om du bjuder in din själ?

Inom kort kommer jag att erbjuda healing för er som är intresserade av att boka en tid, samt erbjuda målarkurser i Vedic Art där ni kan bekanta er med er inre skapare. Allt finns att läsa om på hemsidan.

Varmt välkomna,
Anna

Till hemsidan

Ta förarsätet i ditt liv

Idag vill jag påminna dig om vikten av att ta hand om sig själv och avsätta tid för reflektion och begrunda vilken relation du vill ha med dig själv. Jag vill påminna om att vi föds ensamma in i denna värld och en dag ska vi dö ur den helt på egen hand.

Varje människa behöver stunder då vi kan vara ensamma med oss själva, då vi får tillfälle att investera i våra alldeles egna tankar och känslor, utan inflytande från någon annan. Att våga möta sig själv med ett öppet sinne och aldrig stressa fram en lösning, utan lyssna in vad som sker på insidan.

Att ha den inre disciplinen att alltid gå till sig själv först när jag söker svar på frågor som berör mig och min framtid. Att centrera min vilja, så att idé och handling blir ett.

Insikten om att vi människor fortsätter att växa och utvecklas med varje årscykel vi tar oss runt, slår hål på myten om att man inte kan lära gamla hundar att sitta. Vi lär oss och förändras allt efter som åren går, vare sig vi är två år eller åttiotvå år.

Livet är en ständig process där varje vår föder nytt liv och där varje vinter lägger sitt istäcke över det som har varit. Livet är en resa och den ska upplevas och verka genom dig! Så sätt dig i förarsätet och ta ansvar för att det du drömmer om blir till handling som manifesteras under din livstid.

Hjälp dig själv genom att vara din bästa bundsförvant i livet!

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan

Skala av det som inte är du

Ibland kan jag tröttna på alla frågor som snurrar runt inom mig och kräver ett svar, ibland inspireras jag av att gräva djupare i någon bok som ger mening, en annan gång inser jag att frågorna alltid får ett svar om jag bara lyssnar tillräckligt uppmärksamt på rösten inom mig. Vi har flera sätt att ta in information, och ibland glömmer vi bort att vara uppmärksamma på om sändaren vill mig väl eller inte.

Vi har alla med oss en prägling som speglar hur vi förhåller oss till olika situationer och människor i livet och den jag har blivit i relationen däremellan. Ibland kan det vara svårt att avgöra vad som är förväntningar från omgivningen och vad som är mitt genuina uttryck eller sanning för att bli den jag vill vara.

Vad skulle hända om du började skala bort det som inte är du? Skulle du ha modet att säga ja till dig själv?

Vad är det som blir synligt i fältet mellan den du har blivit och den du vill vara?

Finns det något som skaver och behöver skalas bort?

Vad håller dig tillbaka?

Jag har kommit fram till att jag bäst trivs i miljöer där det är lite mindre intryck från kommersiell verksamhet, och istället befinna mig nära naturen där himmel och hav möts och där jag bättre hör och känner det som pågår på insidan istället. Det gör det lättare för mig att fatta kloka beslut om vad som blir viktigt i livet och skapa den personen som jag vill vara.

Vad skulle vara ditt nästa steg för att skapa den du vill vara?

Stilla flyter livets flod och det är i viljan som du får tillgång till din identitet och den du vill vara, det är i relation till dina upplevelser som du inser att du har ett val och kan förändra ditt liv.

Att bara stå och se på är också ett val, varje människa måste göra sitt eget inre sökande för att hitta sig själv.

Skala av det som inte är du och lev livet fullt ut!

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan

Själens intelligens

Det är med vördnad och tacksamhet som jag nu står inför ett skifte i mig själv, där transformation gradvis har skett i det lilla. Små, små steg av närmandet till ljuset inom mig, det som en gång skrämde, är idag bekant och levande. Orden som länge ekat ”det är vårt ljus inte vårt mörker som skrämmer” har en djup mening för mig idag.

Att äntligen börja se sanningen om mig själv och ha tillit till det som vill visa sig, många passager har varit mörka och djupt tärande, de djupaste rädslorna är inte att vara otillräcklig. Den djupaste rädslan är att vara kraftfull och att våga stå i ljuset.

Vägen att befria mig från rädslor har varit att successivt släppa taget om det som skaver. Att utforska mentala bojor har varit en väg in i sökandet efter ljuset och själen.

Jag har låtit intuitionen välja vägen genom livet och släppt mer av min intellektuella kontroll och lyssnar mer på mina känslor idag, än tidigare. Det har väglett mig de senaste tio åren. Den största vinsten är personlig frihet och viljan att göra gott för mig själv och andra i min omgivning.

Just nu läser jag boken: ”The complete conversation with God – an uncommon dialog” av Neale Donald Walsh. För er som känner sig manad att gå djupare i er själva och önskar få svar som vi bär inom oss, så kan jag varmt rekommendera boken. På sidan 37 återfinns följande dialog:

”There once was a soul who knew itself to be the light. This was a new soul, and so, anxious for experience. ”I am the light,” it said. ”I am the light.” Yet all the knowing of it and all the saying of it could not substitute for the experience of it. And the realm from which this soul emerged, there was nothing but the light. Every soul was grand, every soul was magnificent, and every soul was shone with the brilliance of My awesome light. And so the little soul in question was as a candle in the sun. In the midst of the grandest light – of which it was a part – it could not see itself, nor experience itself as Who and What it Really Is.
Now it came to pass that this soul yearned and yearned to know itself. And so great was its yearning that one day said,
”Do you know, Little One, what you must do to satisfy this yearning of yours?”
”Oh, what, God? What? I’ll do anything!” The little soul said.
”You must seperate yourself from the rest of us,” I answered,”and then you must call upon yourself the darkness.”
”What is the darkness, o Holy One?” the little soul asked.
”That which you are not, ”I replied, and the soul understood.
And so this soul did, removing itself from the ALL, yea, going even unto another realm. And in this realm the soul had the power to call into its experience all sorts of darkness. And this it did.
Yet in the midst of all the darkness did it cry out, ”Father, Father, why hast Thou forsaken me?” Even as have you in your blackest times. Yet I have never forsaken you, but stand by you allways ready to remind you Who You Really Are; ready, always ready, to call you home.
Therefore, be the light unto the darkness, and curse it not.
And forget not Who You Are in the moment of your encirclement by that which you are not. But do your praise to the creation, even as you seek to change it.
And know that what you do in the time of your greatest trial can be your greatest triumph. For the experience you create is a statement of Who You Are – and Who You Want to Be.

I have told you this story – the parable of the little soul and the sun – so that you might better understand why the world is the way it is – and how it can change in an instant the moment everyone remebers the divine truth of their highest realilty.”

Var stolt över att du är den du är och lev livet fullt ut!

Och ett sista citat från Roberto Assagioli, grundare av Psykosyntesen.”Meditation is a process by which the soul comes into relationship with its personality”

Från en själ till en annan, ta hand om dig!
Anna

Till hemsidan

100:e Blogginlägget

Inloppet till Uddevalla

Jag inser idag att detta blir mitt hundrade blogginlägg, tänk vad tiden har gått fort! Ja, det är väl dags att fira att jag har varit uthållig och hängiven er läsare och gett från mig själv i ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat.

Konsten att utforska sig själv och de begränsningar jag sätter upp!

När det kommer till att fira mig själv eller mina framgångar så är det något som jag är ganska dålig på, jag reflekterar oftast vad jag har lärt mig sedan går jag vidare till nästa steg eller utmaning, då är jag bättre på att fira andra.

Bloggen startade som ett experiment för mig själv att stimulera flödet av ord inom mig och lusten att skriva. Jag fick tipset att skriva regelbundet för att få igång flödet, samt för att se vart det tog mig. Nu när löven börjat gulna på träden, mörkret lägger sig allt tidigare om kvällen och vi har precis passerat höstdagjämningen då känner jag lust att skapa. Inte bara skriva, utan måla och hitta på andra kreativa sätt att uttrycka sig på.

Som ni vet är jag färdigutbildad Vedic Art lärare och det kommer dröja en stund innan jag bjuder in till kurser. Vi håller som bäst på att renovera Lill-stugan så att jag ska få mer utrymme för min kreativa sida. Vi har precis startat att röja ur det gamla förrådet och en grävare kommer inom kort för att hjälpa till med markarbete och gjuta en ny större bottenplatta. Vi kommer ha fullt upp, men sedan till våren ser jag fram emot att bjuda in er som är sugna på att hitta er skaparglädje och livslust.

Ovan ett alster från min vistelse på Öland. Här provade jag några nya tekniker med texturpasta och fluid art, det är så kul att experimentera med olika material och färger.

Frågan är hur jag bäst firar mina hundra inlägg? Kanske genom att skriva om det här och uppmärksamma det som har väckts hos mig och förhoppningsvis mina läsare? Då passerar det inte bara förbi som en vanlig dag, utan jag får möjlighet att både reflektera och fira med er. Tack för att ni läser, hör av er och tar hand om er själva, och fortsätt lyssna till den lilla rösten inom er!

Önskar er en fortsatt fin söndag,
Anna

Till hemsidan

Närgånget

Det är med kärleksfulla ögon jag ser tillbaka på mötet med det närgångna fåret en sommardag i juli. Det som skulle bli en liten avstickare för att plocka körsbär i min sysslings trädgård, fortsattes ner till hagen för att mata fåren, som tog oss vidare ut på färd med flotte på Fryken med nyfunnen vän och avslutades med en sen kvällspromenad hem igen till mor. Nya bekantskaper gjordes, många skratt hördes och ett fint sommarminne som jag sent ska glömma. Tänk vad man kan få uppleva mycket när man ger sig hän och tackar ja till det som bjuds i livet!

Ibland blir man överraskad och förvånad över hur små äventyr i vardagen förgyller och ger energi på ett oväntad sätt och idag tänkte jag fördjupa mig i konsten att lyssna till sig själv och sina behov. För den djupare nivån av att vara människa handlar om att hitta sitt äventyr.

Livets natur är växande och varje människa som föds har en livsuppgift och det är att utvecklas som människa. Om man vill identifiera äventyret i sig själv så behöver jag begrunda vilken läggning jag har, vad jag har fallenhet för, vad som är roligt, vilka miljöer jag trivs i samt vilka människor jag dras till. När jag finner svar på dessa frågor så har jag fått nyckeln till min läggning och vilken riktning mina livsuppgifter ligger i.

När jag tackar ja till det som kallar inom mig så startar äventyret och det är också nu som utmaningar och hinder dyker upp, Är du beredd att stå upp för det som du brinner för?

Vem vill jag bli? Vad har jag för livsuppgift? Vad har jag fallenhet för? Vad är roligt? Vad griper tag i mig, ger mening och energi? Det här är olika för för olika människor, och det är bara jag själv som kan identifiera detta inom mig.

Vad talar till ditt hjärta? Vad inspirerar och lockar dig?

För att utvecklas som människa och förstå Vad jag behöver göra samt Vad jag behöver förstå om mig själv, sker genom relationer. I relationen till andra kan jag lära känna vad som ger energi samt tar energi. Äventyret börjar när du hittar en fiende, det är då drivkraften att stå upp för sig själv börjar, drivkrafter är nyckeln till att hitta sig själv och våga stå upp för det jag tror på.

Små saker har betydelse bara man står för det konsekvent, och det är här modet kommer in. Att våga stå upp för sig själv! och nu gäller det att hitta sin egna sanna berättelse.

Om man lever i någon annans berättelse så missar man sitt eget äventyr, eller går miste om att det egna äventyret är det primära äventyret i sitt liv.

Livet är en berättelse och den faktiska berättelsen man är en del av kommer man inte ifrån, oavsett om du väljer att leva ditt liv eller någon annans. Själva levandet som människa i den här världen är att ingå i en stor kosmisk berättelse, Vi är delar i ett drama som skådespelare på en scen som inte kommer undan pjäsen, som vi inte kommer undan innan vi dör. Det är därför vi blir så berörda när vi lyssnar till sagor.

Allt bygger på kampen mellan gott och ont, utan den så händer ingenting, inget drama. Det finns någon slags konflikt som drar igång våra drivkrafter om du är beredd på att lyssna till dom. För att verkligen identifiera sin livsuppgift i detta drama, så behöver jag förstå mina behov och tendenser inom mig. Vad är det jag har fallenhet för? Vad är det jag dras till och vad betyder det för mig?

Livet är upplevelsebaserat så omfamna dig själv och var nyfiken på vad som driver dig framåt? Lever du din sanning och ditt äventyr?

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan

Livsledarskap

Nu är jag tillbaka efter en lång och skön ledighet, jag har haft förmånen att bara vara och ta dagen som den kommer utan krav, måsten och förväntningar. Jag har fått tid till reflektion och självdistans, men även nått nya insikter om hur viktigt det är att ta hand om sig själv för att må bra i vardagen. Jag inser att jag återkommer till samma kärnfråga, oavsett hur lång tid som förflyter.

Vad kan jag förstärka i mig själv så att jag blir mer sann och ärlig i dialogen till min innersta kärna?

För mig handlar det om livsledarskap – att våga stå i sin egen sanning och utforska de frågor som jag bär på inom mig som en del av vardagen och få svar på det som gör mig mer genuin och sann mot min innersta längtan.

När är bästa tiden att börja lyssna till sig själv?

Jag skulle säga, så fort du inser att DU är viktig! När DU mår bra, så mår din omgivning bra. När DU börjar vara nyfiken på dig själv och de frågor som bär dig genom livet, då börjar DU också ta dig själv på allvar.

Självmästerskap handlar om att hela tiden bli en bättre version av sig själv, utan att jämföra sig med någon annan. Livsledarskap handlar om att våga möta de frågor som upptar mina tankar och känslor. Det handlar om att våga stå upp för sig själv och lita på att JAG duger som jag är.

DU är viktig!

Slut fred med dig själv – avsätt tid för självreflektion och fundera på vad som fyller ditt liv med lust och energi?

Undvik konfrontation och se om du från en stilla och harmonisk plats i dig själv kan äga dina tankar och känslor?

När du har en sund distans till ditt känsloliv, se om du kan skingra tankarna och liksom se ditt liv och dina problem som från ovan. Vilka behov dyker då upp?

Vad blir viktigt i ditt liv från en trygg och stilla plats inom dig själv, utan påverkan från utsidan?

Har du modet att möta dig själv?

Jag finns här för att påminna dig om att DU är viktig! Så fundera på vad som ger ditt liv mening? Vill du ha stöd att utforska din inre värld – bland känslor, tankar och andra impulser? Jag finns här som guide, terapeut eller samtalsstöd när du behöver det.

Kanske är det dags att möta någon av dina rädslor som håller dig tillbaka? Vågar du spränga gränserna för vad du tror att du klara av?

Våga leva DITT liv, inte vad andra förväntar sig eller ställer krav på!

Vers ur boken: Att öppna inre dörrar av Eileen Caddy.

7 Augusti – Glädje
”Vandra i ljuset och var aldrig rädd för att låta sanningens ljus stråla helt och hållet på dig. När du inte har något att dölja, inte något att skämmas för, är du lika fri som ett mycket litet barn. Det har inte några gränser och uttrycker sig med verklig glädje. Det bubblar över av glädje och den glädjen smittar av sig och strålar ut till alla som kommer i kontakt med den. Glädje kan inte döljas eller hållas tillbaka. Den avslöjar sig på allehanda sätt – i en blick, ett ord, ett uttryck. Glädjen drar till sig folk, för alla svarar an på glädjefyllda, lyckliga själar, och njuter av att få vara i deras sällskap. Glädjen drar till sig själar, som järnfilspånet till en magnet, medan elände och negativitet verkar bortstötande. När du vet att du gör rätt sak och befinner dig på rätt plats, utstrålar du glädje och frihet. Allt flödar fritt för dig och faller på rätt plats. Du drar till dig det allra bästa. Du kan inte rå för det, för likasinnade attraherar likasinnade.”

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan

Leva livet

Vy från Alvön i vackra Bohuslän

Vad innebär det egentligen att leva livet?

Har du funderat på det någon gång, verkligen satt dig ner och reflekterat över vad just du lägger in i att ”leva livet”? För visst är det väl så att vi alla väljer de liv vi har?

Under midsommarhelgen valde jag och min man att segla runt bland naturhamnar i vårt vackra Bohuslän och jag är så tacksam för den närmiljön vi har runt omkring oss här på västkusten. Det är som att befinna sig mitt i paradiset på jorden och då är det lätt att känna att jag lever. Vidsträckta vyer av obruten horisont, mjuka klippformationer av bohusgranit, små och stora vågor som gungar oss på havet, vinden som fyller seglen och fläktar i håret och sedan tystnaden som uppstår när allt har lagt sig. Det är så mäktigt att få leva och frotteras i vår sköna natur.

Vad har du för relation till vår natur?

Visste du att natur, skog och mark hjälper oss att varva ner när vi har haft en stressig period? Allt du behöver göra är att strosa runt och insupa dess miljö och bara vara, och vips så fylls våra reserver på igen. Ibland behöver vi bli påminda om att det som balanserar oss människor är helt gratis.

Efter helgens energitillskott känner jag mig stärkt ända in i själen och det gör att jag längtar ut igen och igen och igen.

Vad behöver du göra för att leva livet fullt ut? Är du på den platsen som du vill i livet eller finns det något som behöver balanseras eller förstärkas?

Var modig och följ ditt hjärta, lev livet fullt ut!

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan

Fantasifulla skapelser

Vedic Art, Öland 2021

Nu börjar det snart dra ihop sig för en tur till vackra Öland igen, och om två veckor bär det av till ett lustfullt skapande där min kreativa sida får fritt utlopp. Många av förra årets alster har legat undanstoppade, men solrosen hänger uppe i mitt samtalsrum. Den ger en fin påminnelse om skapelseprocessen vi alla bär på inom oss. Det handlar om att omfamna sitt eget flöde och låta fantasin få ta plats på tavelduken, ge penslarna fritt utrymme för det som vill visa sig.

Från en stilla plats inom dig själv startar en rörelse som vill komma till uttryck och manifesteras på utsidan. När du släpper rörelsen fri och låter den förstärkas så får vi härliga och fantasifulla skapelser som blir vårt egna unika sätt att skapa.

Min kommande vistelse på Vedic Art handlar denna gången om att gå in i lärarutbildningen, och frampå tänker jag bjuda in er alla för att själv få prova detta kravlösa och sköna sätt att skapa på. Vad vore livet utan all skönhet som vi omges av? Vi bidrar alla genom våra unika avtryck.

Var nyfiken på vad du dras till och låt din egen kreativa sida få utlopp, det gör gott för själen.

Ta hand om dig,
Anna

Till hemsidan

Öppna sinnet för en ny tanke

Tänk om det är så att allt runt omkring oss är en illusion, medan det vi kallar det subjektiva är det verkliga? Visst sätter det igång en massa intressanta tankar?

Ta en stund och utforska skillnaden mellan din erfarenhet av den fysiska världen och ditt samspel med din inre mentala värld.

När du bara reflekterar över dina tankar, kan du tänka vilka tankar som helst i ditt huvud, dessa tankar kan sedan bli uttryckta via din röst. Du är van vid att skapa din egen inre värld och kan skapa och manipulera alla slags tankar. Den inre världen är en alternativ miljö som du själv har kontroll över.

Den yttre världen styrs av helt andra lagar. När dina tankar tar in din omgivning så är det dina tankar om det du ser som reflekterar din inre värld. Din verklighet speglar inte verkligheten, den speglar dina tankar om verkligheten. Det du upplever är din personliga upplevelse baserat på dina erfarenheter. Din mentala varseblivning är bara en bråkdel av det som verkligen pågår runt omkring dig i din omgivning. De dialoger som försiggår i din inre värld är de som är viktiga för dig.

Med andra ord, du väljer den informationen som du är bekväm med och upplever är hanterbar i förhållande till din erfarenhet så att verkligheten som du upplever passar in i den världen som du byggt med dina tankar.

Ditt medvetande upplever egentligen din mentala modell av verkligheten, inte verkligenheten i sig.

Du kan kontrollera din tankevärld, men du kan inte kontrollera omvärlden, men i tankens värld kan du alltid kontrollera omvärlden.

Om du verkligen vill utmana dig själv, så kan du börja med att medvetet iaktta vad som sker på insidan i mötet med omvärlden utan att döma, klaga eller försöka kontrollera den.

Det du kommer att uppleva är att ditt sinne pratar hela tiden, det blir en falsk trygghet som vi håller fast vid som ett skydd mot omvärlden, speciellt om det inte blir så som vi tänker. I skenet av att tro att vi har kontroll över våra liv, så försöker vi i själva verket bara hålla ihop oss själva.

Personligt växande handlar om att gå bortanför den delen i dig som håller dig tillbaka och behöver skyddas. Det handlar om att påminna sig om att själen är den sanna du som upplever rösten på insidan, den delen av dig som är medveten om att du talar till dig själv. Det är dörren till ditt inre.

Att vara medveten om att själen är den som bevittnar rösten som pratar, är att stå vid tröskel till en inre fantastisk resa till djupet av sig själv. Om den används på ett medvetet sätt, så kan samma mentala röst som ständigt oroar sig bli grunden till ett andligt uppvaknande.

Genom att bli medveten om den som bevittnar rösten inom dig, så kan du komma i kontakt med det stora mysteriet i livet. Så öppna ditt sinne för ett högre medvetande om din själsliga natur.

Platon framhöll att :
”Inspärrad i kroppen liksom i ett fängelse söker själen sin ursprungliga sfär av rent förnuft genom att ägna sig åt det filosofiska livet, genom att tänka universellt och genom att älska och leva enligt förnuftet. Det kroppsliga livet är bara en episod i själens eviga liv, som föregår födelsen och fortsätter efter döden. Livet i köttet är ett prov och en prövotid. Döden är en befrielse och ett återvändande till själens bestämmelse, till en ny prövotid eller till rena förnuftets rike.”

Kan det vara så att det vi kallar den objektiva världen är en illusion, och det vi ibland kan förnimma som vår själ är den verkliga?

Ibland kan våra tankar och idévärld stå i vägen för mötet med vår sanna natur. Detta inlägg blir en möjlighet för dig att öppna ditt sinne för denna nya tanke om du inte redan är medveten och har kontakt med din själ.

Ta hand om dig,
Anna