Att vara sann mot sig själv

Foto: Amy Shamblen/Unsplash

… är den mest lönsamma investering man kan göra, om man vill leva livet full ut och känna att man är autentisk och äkta inför sig själv och sin omgivning. Så dyker min tacksamhet upp idag.

Jag är så tacksam över allt som händer runt mig just nu, hur lätt det flyter på med uppbyggandet av Ceresia och alla kära återseenden med psykosyntesvänner och kollegor. Det är något fint i att låta saker och ting komma till en, för att se hur det utvecklar sig.

Jag har reflekterat över hur skönt det är med långsamheten som infinner sig nu när vi förväntas hålla distans till varandra på ett nytt sätt, samt att vara permitterad och helt plötsligt ha så mycket mer tid än jag haft tidigare att spendera hemma. Jag kommer i samklang med något djupare inom mig själv och jag blir liksom mer medveten om mina egna behov av att bara vara. Det är ju något som annars ofta blir mer synligt under sommarsemestern och andra långledigheter.

Fortsatt så längtar jag just nu efter målarkursen på Öland, att få ge sig hän bland färger, form och skaparglädje.

Var vi än befinner oss i våra liv, så är vår maning densamma som den till Tennysons Odysseus: ”… dagen dör bort:fullmånen stiger:djupen talar med många röster. Vänner, kom, än är det tid att söka nya världar.”

Så lyssna och var sann mot dig själv, vad längtar du efter just nu?

Ta hand om dig!

/Anna